Yhteystiedot

Humppilan Työväenyhdistys
Rinnekuja 5
31640 Humppila
Talonmies/Maaret 0400-395646

Pj. Marita Ketola
040-7711620
marita.ketola@humppila.fi

Anja Syrjälä 040-7767117
anja.syrjala@surffi.net

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:650607 kpl

21.7.2016

Valmista tuli. Tässä kelpaa valmistaa ruokaa ja keittää sumppia.

IMG_25662.JPG

IMG_25672.JPG

IMG_2568.JPG

IMG_2569.JPG

IMG_2571.JPG

IMG_2573.JPG


FL 14.7.2016

Kunnanhallitus myönsi Humppilan Työväenyhdistykselle väliaikaista lainaa.

Yhdistys on hakenut LounaPlussalta hieman vajaat 8 000 euroa hankerahaa Remppa teemahankkeeseeen. Hankkeen rahoituksen piti alkaa hankkeen alettua, mutta maaseutuviraston maksuviivästymisen vuoksi rahaa on luvassa vasta marraskuussa.

Heinäkuun lopussa päättyvä hanke on aloitettu jo kesäkuun alussa, joten laskut erääntyvät heinäkuun aikana. Siksi yhdistys haki kunnalta väliaikaisrahoitusta. Yhdistys on sitoutunut maksamaan lainan takaisin heti hankerahan saamisen jälkeen.


FL 8.7.2016

Tuunattu työväentalon keittiö heti toisitoimiin

Kohta kelpaa keittää kahvit

Humppilan työväentalon sydäntä uusitaan lattiasta kattoon

Sadan hengen astiasto odottaa liinoihin peitettynä keittiön viereisessä huoneessa pääsyään uusiin kaappeihin .

- Kyllä astioiden takaisinlaitossakin vielä hommaa riittää remontin valmistuttua, Humppilan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Anja Syrjälä toteaa.

Astiastot ovat olleet evakossa keittiössä juhannuksen tienoilta, kun  Humppilan työväentalon vanha keittiö purettiin uuden tieltä. Nyt uusi keittiö on jo hyvää vauhtia muotoutumassa.

- Tämä remontti tuli kyllä kipeästi tarpeeseen. Vanha keittiö oli tehtu 1970 - luvulla ja oli täysin alkuperäinen. Aikaahan tässä oli jo vierähtänyt, Syrjälä sanoo.

Humppilan työväentalon keittiötä remontoidaan osana LounaPlussa ry:n teemahanketta, jossa useampi pienempi remonttihanke on koottu saman sateenvarjon alle.

- Kaikki hankkeet ovat kustannuksiltaan alle 10 000 euroa. Tammelassa näitä remppahankkeita on ollut kolme ja täällä Humppilassa kaksi, Syrjälä tietää.

Työväentalon keittiö kokee melkoisen kasvojenkohotuksen. Seinät ja katto saivat uuden maalipinnan, lattiaan asennettiin kosteudenpitävä matto. Uutta ovat myös keittiökaapit ja keittiökoneet, jotka vielä odottavat asentamista. Keittiöön on tulossa astianpesukonekin, jota siellä ei aiemmin ollut.

- Astianpesukone on malliltaan sellainen, joita pitopalvelut suosivat, Syrjälä kertoo.

Kone on siksi juuri passeli Humppilassa suositun juhlapaikan virkaa tekevälle talovanhuksen keittiöön.

- Työväentalolla juhlitaan paljon synttäreitä, häitä, ylioppilas -ja rippijuhlia. Talvisin on jonkin verran pikkujouluja. Keittiö on tällaisissa tilaisuuksissa todella tärkeä paikka. Uudessa keittiössä on varmasti paljon mukavampi laittaa ruokaa ja keittää kahvit.

Tositoimiin uusi keittiö pääseekin jo reilun viikon päästä, kun työväentalolla juhlitaan häitä.

- Kaikki on siihen menessä kunnossa. Astiatkin saamme talkootyönä paikoilleen, Syrjälä hymyilee.

Työväentalo täyttää piakkoin jo sata vuotta. Talo on rakennettu vuonna 1923 ja lukeutuu Humppilan vanhimpiin rakennuksiin.

- Vanha talo on rikkaus, mutta se on myös rasite. Aina on jotakin kuntoon laitettavaa. Kun yhden nurkan saa kunnostettua, toisessa päässä odettaa seuraava kohde, Syrjälä sanoo.

Taloa on peruskorjattu vuosien myötä ja viimeksi talolla toteutettiin mittavampi remontti vuosina 2009 - 2011, kun kolmivuotisen yli 60 000 euron hankkeen aikana talon ulkoista ilmettä kohennettiin. Hankerahoitus on tärkeää yhdistyksen omistaman työväentalon ja muiden sen kaltaisten kohteiden ylläpidolle.

- Ei tätä taloa olisi työväenyhdistyksen rahoilla milloinkaan saatu kunnostettua, Syrjälä sanoo ja mittailee katseellaan työväentalon salin koivupintaista lattiaa. Siinä silmien edessä on luultavasti seuraava kunnostushanke.

- Lattia kunnostettiin vuonna vuonna 1982. Hyvänä se on pysynyt, mutta kulumaa on jonkin verran nähtävissä. Lattia pitäisi hioa ja lakata, mutta se on kallista. Jos joskus joku hanke tätäkin varten saataisiin.   

IMG_2564.JPG

Humppilan työväentalon keitiö pääsi mukaan LounaPlussa remppahankkeeseen. Kuvassa talkootunteja tekevät Reijo Syrjälä ja Anja Syrjälä Humppilan työväenyhdistyksestä sekä ammattiapua keittiöremonttiin antanut Joni Eerola Holja Rakennuspalvelu Oy:stä


Keittiöremontti 5.7.2016

IMG_25502.JPG

Lattiaan asennettu kosteudenkestävä matto. Uusien kaappien rungot on kasattu.

Seinät ja katto maalattu.

IMG_2551.JPGTiskipöydän levy on vanha. Oikealla lämminvesivaraaja

IMG_2552.JPG                    Uudet keittiökoneet odottaa vielä asennusta

IMG_2553.JPG

IMG_2554.JPG                 Tilapäiskäytöön tarkoitettu lämminvesivaraaja

IMG_2555.JPG

IMG_2557.JPG                       Lämminvesivaraajan putkistot uusiksi

IMG_25582.JPG                                   Patteri maalattuna

IMG_2559.JPG

IMG_2560.JPG

IMG_2561.JPG                                  Uudet ja komeat työtasot

IMG_2562.JPG                         Maalarimestari Anja näytti pensseliä penkeille

IMG_2563.JPG                                    Putket maalattuna