Yhteystiedot

Humppilan Työväenyhdistys
Rinnekuja 5
31640 Humppila
Talonmies/Maaret 0400-395646

Pj. Marita Ketola
040-7711620
marita.ketola@humppila.fi

Anja Syrjälä 040-7767117
anja.syrjala@surffi.net

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:650607 kpl

Eräitä avainlukuja Suomesta 2008-2010

Lauantai 3.9.2011 - Jari Järvinen

kansallislippu.jpg

 

 


 

                                        miljardia €

                               2008        2009      2010

BKT                        184           171        177(*

Työeläkerahastot  105          125     138,8

Työeläkemeno       17            18,6     19,4(*

Valtion menot         44,9         49         50,2

Valtion velka           54,4         64,3     77,6

*) ennuste

Lähteet: ETK, Tilastokeskus, VM ja TELA

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: avainlukuja

Suomen harmaa talous

Torstai 7.7.2011 - Jari Järvinen

 

Näkisin kuitenkin suurimmaksi ongelmaksi harmaan talouden. Suomeen on rantautunut ulkomaalaisia yrityksiä, jotka ei välttämättä maksa lakisääteisiä maksuja. Palkat saattaa olla alle TES sopimuksen.  Rakennusala lienee siitä hyvä esimerkki. On aika metkaa, että EU tuella korjautetaan jokin rakennus niin kilpailutuksen jälkeen jokin ulkomaalainen firma saa urakan ja rahat valuu ulkomaille, koska rehellisesti toimiva  Suomalainen yrittäjä ei millään pysty tekemään niin halvalla. Jos olisin yrittäjä niin pitäisin suomalaisten puolta, jäisi ainakin verot tänne ja työn jälki olisi taatusti parempi. Mahdollisten rakennusvirheiden selvittäminen lienee helpompaa, kun työllä on ollut suomalainen tekijä. Selvitä siinä sitten mahdollista rakennusvirhettä ulkomaalaisen yrityksen johdon kanssa he, kun välttämättä eivät osaa puhua edes omaa äidinkieltänsä.

Toivottavasti työministeri Lauri Ihalainen ryhtyy sanoista tekoihin eli käy tosissaan harmaan talouden kimppuun. Me, jotka noudatamme sopimuksia ja lakeja olemme jo nyt niin raskaasti verotettuja, että maksamamme verot alkaa olla kohtuuttomia. Nykymenolla olemme ennemmin tai myöhemmin itse lirissä.

Nähtäväksi jää onko Kreikka valmis takaamaan Suomea jos tarve vaatii

Kommentoi kirjoitusta.

Alkakaa tehdä töitä

Keskiviikko 6.7.2011 - Humppilan vaari

Tilanne tällä (1.7) hetkellä on se, että hallitus on juuri nimitetty eikä tulevaa budjettia vielä ole tehty. Hallituspuolueet eivät tosiasiassa nauti kansalaisten luottamusta (YLEn kysely). Mielestäni valtion menot on suhteutettava tuloihin, eikä uutta velkaa saa ottaa senttiäkään. 2011 on entisten velkojen korot jo 1900 miljoonaa euroa (lähde:veronmaksajat), eikä ole aikomustakaan lyhentää niitä. Vastuutonta, sanon.
Elinkeinorakenne suomessa on muuttumassa suuntaan, joka ei ole kestävä ajatellen ikääntyvää väestöä. Suunnanmuutos on välttämätön. Se tarkoittaa määrätietoista työllisyyden ja sellaisen elinkeinoelämän tukemista, joka tuo maahan rahaa. Kaikki muu on epäoleellista. Voi tuntua karulta mutta parempi alkaa nyt kuin sitten, kun on vielä vaikeampaa. Jos eduskunnalla olisi selkärankaa, niin se aloittaisi alentamalla kansanedustajien palkkoja ja karsisi heidän etujaan (eduskunta-avustajat jne.). He ja kaikki valtion palkkalistoilla olevat: alkakaa tehdä töitä!

Humppilan vaari

Kommentoi kirjoitusta.

SDP NOUSUKIITOON

Tiistai 4.1.2011 klo 22.18

SDP lähetetään nousukiitoon historiallisessa Forssassa

 

 

Suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on pian historiaa, jos porvarihallitus saa jatkoajan maamme johdossa. Suomen hallitus ei ole uskaltanut lähteä todelliseen toimintaan hyvinvointiyhteiskuntamme pelastamiseksi. Hallitus on näperrellyt Suomen selälleen ja entistä useampi suomalainen voi huonosti. Hallitukselta ei ole saanut yhtäkään vastausta siihen, millä turvataan heikompien huominen. Hallituksen hokkuspokkus-politiikalla sitä ei nyt tehdä. Karkki- ja limpsaveroa nostamalla ei Suomea pelasteta eikä heikompien asemaa helpoteta. Suomi tarvitsee toipuakseen tujauksen demarirohtoja: pääoma- ja työnverotuksen veroastetta on nostettava ja työllisyyden hoitoon on panostettava.

Tule lähettämään SDP nousukiitoon Forssan työväentalolta loppiaisena klo 17. Tule kuulemaan, millaiset ovat forssalaiset demarirohdot suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi. Tervehdyssanat lausuu työväenyhdistyksen puheenjohtaja Eino Järvinen, juhlapuheen pitää puoluesihteeri Mikael Jungner ja yleisöä keskusteluttaa kansanedustajaehdokas Minna Lintonen.

Lisätietoja:

Eino Järvinen puh:0505174502

Minna Lintonen puh: 0505640054

Kommentoi kirjoitusta.

VEROJA PERKELE

Maanantai 3.1.2011 - Humppilan vaari

Veroja perkele

kirjoittaa Erkki Tuomioja blogissaan, ihan asiallinen kirjoitus onkin. Palkansaajien tuloveroaste on keventynyt sitä enemmän mitä suurempi palkka on ollut. Tämä kehitys on ollut vallitseva jo pitkään, riippumatta ketkä ovat hallituksessa istuneet. Suuntana on tasavero ja kuluttamiseen painottuva verotus. Gallupit povaavat Soinille voittoa, vaikka hänen johtamansa puolueen taloustietämyksestä ei ole mitään käsitystä. Muutos kiinnostaa ihmisiä, eikä heitä voi siitä moittia. Se vain ihmetyttää, etteivät demareiden rivit ole hereille. Kun katsomme puolueemme ja sitä lähellä olevien järjestöjen toimintaa, niin herätyskellon pitäisi soida joka aamu kello kuusi. Yhteiskunta ei ole sama, kuin 1917, 1960 tai 1990. Työläisiä ei sanan varsinaisessa mielessä ole olemassakaan enää. On vain eri alojen ammattilaisia joko yksityisissä yrityksissä, tai kuntien ja valtion palveluksessa. He eivät pidä sanasta työläinen tai duunari. Heidän lisäkseen on suuri eläkeläisten joukko eri alojen ex-ammattilaisia, joihin itsekin kuulun. Eläkeläisten taloudellinen tilanne ei kiinnosta ketään. Lipposen hallituksen aikoihin eläkkeiden ostovoiman sitominen palkkakehitykseen poistettiin ja sen jälkeen olemme olleet lievästi sanottuna kusessa. Välillisen verotuksen kiristyminen tuntuu juuri meidän kukkarossa. Ainoa kurjistumistamme lieventävä asia on ollut alhainen inflaatio, kiitos siitä samaiselle Lipposen hallitukselle joka siunasi Euron.

Humppilan vaari

Kommentoi kirjoitusta.

Talouspolitiikka

Tiistai 31.8.2010 - Humppilan Vaari

Vaalien lähestyessä kotimaan poliittinen ilmapiiri vilkastuu, hyvähän se. Talouspolitiikan puolella laskun maksun aika lähestyy. Maksajina olemme tietysti me, palkansaajat ja eläkeläiset. SDP:n talouspoliittinen linja on ollut ponnetonta. Räksytys eduskuntasalissa ei auta, pitää esittää toteuttamiskelpoisia perusteltuja vaihtoehtoja, tässä tilanteessa myös valtion menojen radikaalia leikkaamista. SDP:n kanta välillisten verojen lisäämiseen (mikä tuntuu olevan nykyisen hallituksen suunta) ei ole ainakaan minulle selvinnyt. Eläkeläisten talous on vaakalaudalla, jos energian ja välttämättömien hyödykkeiden hinnat nousevat. Eläkkeiden taso ei seuraa muutenkaan yleistä hintatason kehitystä. Aikoinaan säästämämme eläkepennit seilaavat kansainvälisen talouskuplan pyörteissä, ties missä. Näin eläkeläisenä alkaa miettiä, mihin ollaan menossa ja ketä kannattaa äänestää?

Humppilan Vaari

1 kommentti .