Yhteystiedot

Humppilan Työväenyhdistys
Rinnekuja 5
31640 Humppila
Talonmies/Maaret 0400-395646

Pj. Marita Ketola
040-7711620
marita.ketola@humppila.fi

Anja Syrjälä 040-7767117
anja.syrjala@surffi.net

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:676907 kpl

Suomen harmaa talous

Torstai 7.7.2011 - Jari Järvinen

 

Näkisin kuitenkin suurimmaksi ongelmaksi harmaan talouden. Suomeen on rantautunut ulkomaalaisia yrityksiä, jotka ei välttämättä maksa lakisääteisiä maksuja. Palkat saattaa olla alle TES sopimuksen.  Rakennusala lienee siitä hyvä esimerkki. On aika metkaa, että EU tuella korjautetaan jokin rakennus niin kilpailutuksen jälkeen jokin ulkomaalainen firma saa urakan ja rahat valuu ulkomaille, koska rehellisesti toimiva  Suomalainen yrittäjä ei millään pysty tekemään niin halvalla. Jos olisin yrittäjä niin pitäisin suomalaisten puolta, jäisi ainakin verot tänne ja työn jälki olisi taatusti parempi. Mahdollisten rakennusvirheiden selvittäminen lienee helpompaa, kun työllä on ollut suomalainen tekijä. Selvitä siinä sitten mahdollista rakennusvirhettä ulkomaalaisen yrityksen johdon kanssa he, kun välttämättä eivät osaa puhua edes omaa äidinkieltänsä.

Toivottavasti työministeri Lauri Ihalainen ryhtyy sanoista tekoihin eli käy tosissaan harmaan talouden kimppuun. Me, jotka noudatamme sopimuksia ja lakeja olemme jo nyt niin raskaasti verotettuja, että maksamamme verot alkaa olla kohtuuttomia. Nykymenolla olemme ennemmin tai myöhemmin itse lirissä.

Nähtäväksi jää onko Kreikka valmis takaamaan Suomea jos tarve vaatii

Kommentoi kirjoitusta.